Sunday, 7 April 2013

bunga tonkin


 Bunga tonkin
 Pokok memanjat dengan  bunga berwarna kuning yang harum, bunganya boleh dimakan ( kerabu, sayur campur, omelette etc)



 RM 5/ polibeg                                          
Cutting : 6 cutting RM 2  (Sangat senang untuk hidup dari keratan batang)


8 comments:

  1. sy nk yang nie 1. linna_linn@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. saya nak yg ni juga,,cutting.0195673863

    ReplyDelete
    Replies
    1. hantar pesanan kat jualbenihbunga@gmail.com

      Delete
  3. la boleh makan ke???
    seumur hdup x pnah makan walaupun mak suka sangat tanam bunga ni...saya kurang minat....nanti suruh mak masak
    bunga tokin satu jenis je kan ke banyak jenis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang boleh makan. bunga ni satu jenis je. hari ni saya tengok kat blog tanam sendiri. dia guna untuk masak cekodok.

      Delete
  4. salam... sy nak beli pokok ni.. mcm mana ekk?? ada lagi tak benih nya.. leh send ke kulim kedah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. email pesanan awak kat jualbenihbunga@gmail.com.
      Pesanan dihantar ke seluruh malaysia.

      Delete
  5. Salam, masih ada jual benih Tonkin ni?

    ReplyDelete