Monday, 10 June 2013

Bunga Telang berlapis


Rm 1/pek 10 biji

Pokok senang untuk hidup, tidak memerlukan penjagaan. Bunganya yg berlapis warna biru sangat cantik. Bunganya bolen dimakan, bila direndam mengeluarkan warna biru yg digunakan untuk membuat sirap dan mewarnakan nasi kerabu.




5 comments:

  1. Salam. Mcm mana nak beli benih ni? Pokok ni pokok memanjat ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. email pesanan awak ke jualbenihbunga@gmail.com. pokok ni memang memanjat, tanam kat tepi pagar, senang dia panjat, bila berbunga pagar pun nampak cantik

      Delete
  2. hai, saya nak pesan jugak, tapi nak tahu jugak pasal tips penanaman pokok dan penjagaan. then ada beberapa soalan lain jugak nak tanya. hope pihak awak sudi tnggalkan no. pasal susah saya nak asyik online nie. 013-7420513 syima.

    ReplyDelete
  3. Kami menyediakan berbagai macam kebutuhan anda mengenai kembang Teleng /Bunga Teleng
    1. Bibit benih (Biji) yang dikemas dan berisi : 100 biji, 200 biji dan 500 biji atau lebih banyak lagi sesuai dengan permintaan/kebutuhan anda.
    2. Bunga Teleng kondisi segar (baru dipetik dari pohon) dalam kemasan berisi 200 bunga, 400 bunga, dan 500 bunga, atau lebih banyak lagi sesuai dengan permintaan/kebutuhan anda.
    3. Bunga Teleng yang sudah dikeringkan dalam kemasan, berisi 200 bunga kering, 400 bunga kering, dan 500 bunga kering, atau lebih banyak lagi sesuai permintaan/kebutuhan anda.
    4. Bibit pohon kembang teleng yang belum berbunga, usia pohon antara 2 - 3 bulan dengan ketinggian 20 cm- 30 cm
    5. Pohon Kembang Teleng yang sudah berbunga antara 1 – 4 bunga dan bunganya bisa langsung anda petik sendiri.
    Silahkan bagi yang berminat dan ingin segera memiliki, hubungi kami melalui telepon/SMS ke nomor :
    081384824904
    BB :
    KC Nursery
    Christo

    DAPATKAN BERBAGAI MACAM KHASIAT DAN KEGUNAAN KEMBANG TELENG DALAM KEHIDUPAN SEHARI HARI ANDA....

    ReplyDelete
  4. Mohon info.saya mahu beli benih pokok teleng.

    ReplyDelete